Webinar Food

26-4-2021: Webinar: Verkort de time-to-market en verbeter efficiëntie!

,
Wat is de waarde van een geïntegreerde IT-benadering waarbij IT als business driver wordt gepositioneerd in plaats van kostenpost? Op dinsdag 18 mei organiseert het VMT samen met Siemens een webinar. Tijdens dit webinar geeft Jos, Management Consultant bij Greywise, antwoord op bovenstaande vraag. Graag nodigen wij jou uit om (digitaal) aanwezig te zijn bij deze webinar.

15 oktober 2020 – Webinar | Hoe selecteer en implementeer je succesvol een MES?

,
De mogelijkheden van een MES zijn enorm! Aanbieders zijn er ook steeds meer! Hoe kies jij nou het meest geschikte MES dat jullie productie optimaal ondersteunt?

17 januari 2019 – Is jouw productie klaar voor de toekomst?

In deze kennissessie lieten we zien hoe bedrijven werken aan een toekomstbestendige productie. Waarom? Omdat de voedingsindustrie een aantal grote uitdagingen op zich af ziet komen en adequaat zal moeten reageren op thema's als: -Groeiend aantal producten -Voedselveiligheid en duurzaamheid -Druk op de kosten -Transparantie in de keten -Krapte op de arbeidsmarkt

20 augustus 2019 – Wat kan een MES voor jullie betekenen?

,
De uitdagingen voor de productie worden steeds hoger door o.a. striktere regelgeving en de toenemende druk vanuit de retailers. Er komt een punt waarop het noodzakelijk is om naar integrale IT-oplossingen te gaan kijken. Een IT-oplossing die de laatste jaren steeds vaker succesvol wordt toegepast is MES (Manufacturing Execution System).
kennissessie-bigdata-itondersteuning

15 april 2019 – Hoe kan je toewerken naar een betere productbeschikbaarheid en een lagere derving?

, ,
Zeker bij verse producten wordt het steeds belangrijker dat we de sterk fluctuerende consumenten vraag, die mede afhangt van acties, weer, feestdagen, vakanties, en lokale evenementen, goed voorspellen. Het voorspellen gebeurt steeds meer op basis van grote hoeveelheden historische verkoopdata en intelligente systemen leren zelf om iedere dag beter te worden. Daarnaast moeten we de supply chain ICT zo inrichten dat we flexibel en efficiënt kunnen inspelen op machineverstoringen en de sterk fluctuerende vraag.
kennissessie-bigdata-itondersteuning

Datum volgt – Is jouw productie klaar voor de toekomst? (Deel II)

,
In deze kennissessie laten we zien hoe bedrijven werken aan een toekomstbestendige productie en dat doen we aan de hand van een aantal thema's: - De actuele uitdagingen voor de voedingsindustrie - Het belang van moderne IT-systemen in productie - Optimale aansturing van productie - Hoe IT en World Class Manufacturing elkaar versterken - Stap voor stap naar Manufacturing 4.0 - Inclusief voorbeelden uit de praktijk

17 september 2020 – Wat kan een MES voor jullie betekenen? (Webinar)

,
De uitdagingen voor de productie worden steeds hoger door o.a. striktere regelgeving en de toenemende druk vanuit de retailers. Er komt een punt waarop het noodzakelijk is om naar integrale IT-oplossingen te gaan kijken. Een IT-oplossing die de laatste jaren steeds vaker succesvol wordt toegepast is MES (Manufacturing Execution System).

Datum volgt – Industrie 4.0. Hoe geef je er handen en voeten aan?

,
Industrie 4.0: je hoort en leest er steeds meer over. Maar wat houdt de term nu eigenlijk in? Is het slechts een hippe slogan? Krijgen we allemaal met Industrie 4.0 te maken? Gaat het echt om een vierde industriële revolutie? Hoever zijn de ontwikkelingen? Wij komen bij veel productiebedrijven (voornamelijk uit de voedingsindustrie) over de vloer en helpen deze bedrijven op hun productie te verbeteren door het toepassen van de juiste software. Ook merken wij dat veel bedrijven nog helemaal niet bezig zijn met 'Industry 4.0'. Dit komt voornamelijk omdat het een 'te ver van hun bed show' is. Maar is dit ook daadwerkelijk zo? Tijdens deze kennissessie nemen wij jullie mee in onze visie op industrie 4.0.
kennissessie-isjouwproductklaar

Kennissessie januari 2019: Is jouw productie klaar voor de toekomst

,
Omdat de voedingsindustrie een aantal grote uitdagingen op zich af ziet komen en adequaat zal moeten reageren op thema's zoals het groeiend aantal producten, druk op kosten, transparantie in de keten, laten we in deze kennissessie lieten zien hoe bedrijven werken aan een toekomstbestendige productie. Tijdens deze kennisessie zullen Arjan Gerritsen, Supply Chain en Operations Director van Smilde foods, en Jos Hensen, Management Consultant en Eigenaar van Greywise Consultancy, antwoord geven relevante vragen omtrent de productie van de toekomst.