eBook:
MES in de voedingsindustrie
Dit document is bestemd voor leidinggevenden in de voedingsmiddelenindustrie die nadenken over de toegevoegde waarde van MES op de werkvloer en inzicht willen krijgen in de mogelijkheden van MES en factoren die een rol spelen bij een succesvolle implementatie van MES.
Dit document is een eerste stap op een reis van enkele jaren die men als management team samen aangaat.
Dit document is speciaal geschreven voor bedrijven die de ambitie hebben om onderscheidend te zijn, op een gezonde manier te groeien en een goede toekomst te bouwen voor het bedrijf, de werknemers en de eigenaren.
Vraag dit eBook nu gratis aan!
Whitepaper
Artificial Intelligence in productie
De populariteit van AI, met ChatGPT als leidend voorbeeld, maakt AI een interessant concept om dieper op in te zoomen.
Artificial Intelligence is niet nieuw. Het bestaat al lange tijd en heeft in de afgelopen jaren zijn waarde in verschillende industrieën al bewezen.
Over de inzet van AI in productie is veel te vinden op het internet, maar deze stukken gaan vrijwel altijd over de toegevoegde waarde van AI, maar beantwoorden niet de praktische vragen die opkomen bij implementatie van AI.
De antwoorden op onderstaande vragen hebben wij in samenwerking met het bedrijf Enjins uitgewerkt in ons nieuwste Whitepaper.
- Waarom AI in productie?
- Wat is AI?
- Wat is het verschil met BI?
- Wat zijn de basics van AI in productie?
- Wat heb je minimaal nodig om met AI te beginnen?
- Hoe ziet een praktische AI-implementatie aanpak eruit?
Download nu gratis dit whitepaper!
Whitepaper
Deel 1: Is jouw productie klaar voor de toekomst?
Trends, uitdagingen en oplossingen in de Nederlandse voedingsindustrie.
In dit whitepaper wordt ingegaan op de volgende vier trends:
1. Dynamische markt
2. Druk op de kosten
3. Korte, betrouwbare levertijd
4. Ketenintegratie
Het gedrag en het eetpatroon van de consument verandert in een steeds groter tempo. De vraag naar verse, voorverpakte en convenience producten en snacks is de afgelopen jaren sterk gestegen. De markt wordt steeds dynamischer; één van de vele trends in de voedingsindustrie. Vanuit deze trends ontstaat er een bepaalde vraag uit de markt, die grote uitdagingen met zich meebrengt voor de voedingsproducent.
Whitepaper
Deel 2: Is jouw productie klaar voor de toekomst?
Trends, uitdagingen en oplossingen in de Nederlandse voedingsindustrie.
In dit whitepaper wordt ingegaan op de volgende vier trends:
1. Voedselveiligheid
2. Duurzaamheid
3. Transparantie
4. Wet- en regelgeving
Het gedrag en het eetpatroon van de consument verandert in een steeds groter tempo. De vraag naar verse, voorverpakte en convenience producten en snacks is de afgelopen jaren sterk gestegen. De markt wordt steeds dynamischer; één van de vele trends in de voedingsindustrie. Vanuit deze trends ontstaat er een bepaalde vraag uit de markt, die grote uitdagingen met zich meebrengt voor de voedingsproducent.
Whitepaper
Multi-site MES roll-out
An overview of the aspects that play an important role in a successful multi-site MES roll-out.
A multi-site MES roll-out requires a thorough preparation. There is a big technical and IT component, but at least as important is the project management and change management component. Especially in the deployment part of the project.
E-book
Warehouse Management System
Een Warehouse Management System (WMS) beheerst de goederenstromen. Het WMS ontvangt de order vanuit het ERP systeem en vertaald dit in opdrachten voor de logistieke afdelingen. Daarnaast verzamelt het WMS informatie over de voorraad waarmee verdere optimalisatie mogelijk is.
E-book
MES in de voedingsindustrie
De overtuiging dat een MES nodig is roept meteen een nieuwe vraag op: Welke stappen moeten we zetten om MES succesvol te implementeren? Deze whitepaper is gebaseerd op een groot aantal jaren ervaring met MES in de voedingsindustrie en bij elk project komen er nieuwe inzichten bij en wordt onze aanpak aangescherpt.
E-book
ERP voor de voedingsindustrie
Er is een groot aantal ERP systemen op de markt die door nog meer system integrators wordt geïmplementeerd. De voedingsindustrie stelt speciale eisen aan ERP systemen en niet elk ERP systeem kan hiermee omgaan. Om deze reden is op deze site aandacht besteed aan ERP systemen specifiek voor de voedingsindustrie.
E-book
Scheduling
Scheduling systemen worden een onmisbaar gereedschap voor de planner. Het aantal producten neemt toe, er zijn veel stappen in het proces en een groot aantal verpakkingslijnen. Daarnaast spelen een aantal beperkingen een rol zoals capaciteit, opslagruimte, omsteltijden, productievolgorde, etc.
E-book
Product Specificaties
Alle IT systemen maken gebruik van product specificatie. Uw afnemers, toeleveranciers en logistieke dienstverleners vragen om specificaties. Het wordt steeds belangrijker deze informatie geautomatiseerd ter beschikking te stellen. U dient te borgen dat deze informatie correct, actueel en goedgekeurd is. Product specificatie systemen spelen hierbij een centrale rol.
E-book
Kwaliteitssystemen
Productieprocessen moeten zelfregulerend zijn, m.a.w. als een specificatie uit zijn bandbreedte dreigt te lopen moeten er op tijd correctieve acties worden ondernomen. Steeds meer wordt er in het proces en aan de lijn gemeten. Deze data moet worden afgezet tegen de normen en de resultaten moeten zichtbaar zijn voor de operator. De kwaliteitsdienst gebruikt het systeem voor het invoeren en beoordelen van resultaten van monsters die in het laboratorium verwerkt worden.