Whitepaper
(Dutch) Part 1: Is your production future proof?
Trends, uitdagingen en oplossingen in de Nederlandse voedingsindustrie. In dit whitepaper wordt ingegaan op de volgende vier trends: 1. Dynamische markt 2. Druk op de kosten 3. Korte, betrouwbare levertijd 4. Ketenintegratie Het gedrag en het eetpatroon van de consument verandert in een steeds groter tempo. De vraag naar verse, voorverpakte en convenience producten en snacks is de afgelopen jaren sterk gestegen. De markt wordt steeds dynamischer; één van de vele trends in de voedingsindustrie. Vanuit deze trends ontstaat er een bepaalde vraag uit de markt, die grote uitdagingen met zich meebrengt voor de voedingsproducent.
Whitepaper
(Dutch) Part 2: Is your production ready for the future?
Trends, uitdagingen en oplossingen in de Nederlandse voedingsindustrie. In dit whitepaper wordt ingegaan op de volgende vier trends: 1. Voedselveiligheid 2. Duurzaamheid 3. Transparantie 4. Wet- en regelgeving Het gedrag en het eetpatroon van de consument verandert in een steeds groter tempo. De vraag naar verse, voorverpakte en convenience producten en snacks is de afgelopen jaren sterk gestegen. De markt wordt steeds dynamischer; één van de vele trends in de voedingsindustrie. Vanuit deze trends ontstaat er een bepaalde vraag uit de markt, die grote uitdagingen met zich meebrengt voor de voedingsproducent. Binnenkort beschikbaar
Whitepaper
Multi-site MES roll-out
An overview of the aspects that play an important role in a successful multi-site MES roll-out. A multi-site MES roll-out requires a thorough preparation. There is a big technical and IT component, but at least as important is the project management and change management component. Especially in the deployment part of the project.
E-book
(Dutch) Warehouse Management System
Een Warehouse Management System (WMS) beheerst de goederenstromen. Het WMS ontvangt de order vanuit het ERP systeem en vertaald dit in opdrachten voor de logistieke afdelingen. Daarnaast verzamelt het WMS informatie over de voorraad waarmee verdere optimalisatie mogelijk is.
E-book
(Dutch) MES in the food industry
De overtuiging dat een MES nodig is roept meteen een nieuwe vraag op: Welke stappen moeten we zetten om MES succesvol te implementeren? Deze whitepaper is gebaseerd op een groot aantal jaren ervaring met MES in de voedingsindustrie en bij elk project komen er nieuwe inzichten bij en wordt onze aanpak aangescherpt.
E-book
(Dutch) ERP for the food industry
Er is een groot aantal ERP systemen op de markt die door nog meer system integrators wordt geïmplementeerd. De voedingsindustrie stelt speciale eisen aan ERP systemen en niet elk ERP systeem kan hiermee omgaan. Om deze reden is op deze site aandacht besteed aan ERP systemen specifiek voor de voedingsindustrie.
E-book
(Dutch) Scheduling
Scheduling systemen worden een onmisbaar gereedschap voor de planner. Het aantal producten neemt toe, er zijn veel stappen in het proces en een groot aantal verpakkingslijnen. Daarnaast spelen een aantal beperkingen een rol zoals capaciteit, opslagruimte, omsteltijden, productievolgorde, etc.
E-book
(Dutch) Product Specifications
Alle IT systemen maken gebruik van product specificatie. Uw afnemers, toeleveranciers en logistieke dienstverleners vragen om specificaties. Het wordt steeds belangrijker deze informatie geautomatiseerd ter beschikking te stellen. U dient te borgen dat deze informatie correct, actueel en goedgekeurd is. Product specificatie systemen spelen hierbij een centrale rol.
E-book
(Dutch) Quality systems
Productieprocessen moeten zelfregulerend zijn, m.a.w. als een specificatie uit zijn bandbreedte dreigt te lopen moeten er op tijd correctieve acties worden ondernomen. Steeds meer wordt er in het proces en aan de lijn gemeten. Deze data moet worden afgezet tegen de normen en de resultaten moeten zichtbaar zijn voor de operator. De kwaliteitsdienst gebruikt het systeem voor het invoeren en beoordelen van resultaten van monsters die in het laboratorium verwerkt worden.