Achtergrond
In 2015 heeft Cono een nieuwe kaasmakerij in de Beemsterpolder in gebruik genomen. In het eerste jaar van de productie was het voornaamste doel om op een gecontroleerde manier kaas te maken die voldoet aan de hoge standaarden van Cono en haar afnemers. In deze periode wordt ook duidelijk of alles werkt zoals het bedoeld is. De nadruk ligt hierbij vooral op het productieproces.
De uitdaging
Het optimaal gebruik van de automatisering heeft in die fase minder aandacht gekregen. Het streven van Cono is om ook de voordelen te behalen die de geïntegreerde automatisering kan brengen. De vraag is waar liggen de verbeterpunten en welke acties zijn noodzakelijk?
Onze aanpak
Greywise heeft een scan gedaan op het gebruik van de automatiseringssystemen en specifiek naar een aantal punten gekeken:
- Werken de systemen zoals bedoeld?
- Worden alle functies die in het systeem zitten wel volledig benut?
- Werken alle interfaces zoals voorzien?
- Zijn er aanpassingen gedaan in het proces waarin de systemen of de interfaces niet voorzien?
- Zijn er nieuwe gebruikers / operators?
- Zijn er nieuwe eisen voor de rapportage?
- Voldoet de support organisatie?
Het resultaat
Uit de analyse zijn een aantal verbeterpunten naar voren gekomen. Greywise heeft een actieplan opgesteld om de verbeteringen te realiseren. Dit plan is voorgelegd aan de stuurgroep en deze heeft besloten een aantal verbeteringen op korte termijn te realiseren. Voorbeelden hiervan zijn:
- Automatiseren productstromen naar poedermakerij
- Koppeling lactoscoop met kwaliteitssysteem
- Verminderen aantal formulieren door betere benutting van kwaliteitssysteem
- Registratie transportboxen integreren in afleverproces
- Optimalisatie van WMS / kaasbehandeling
Door de scan en de daaropvolgende verbeteracties worden de doelstellingen behaald en blijft de investering in de automatisering en integratie zijn waarde behouden.