Cono
CONO heeft een hele nieuwe kaasmakerij in de Beemsterpolder gebouwd. Door slimme automatisering wil CONO de de efficiency verbeteren en de administratieve lasten minimaliseren, zodat de focus op kwaliteit onverminderd blijft. Het uitgangspunt is om met hetzelfde aantal medewerkers een snel groeiend aantal markten en klanten te kunnen bedienen.
De uitdaging
De procesinstallaties van de nieuwe kaasmakerij worden door verschillende partijen geleverd, elk met een eigen automatiseringssysteem. Deze systemen moeten naadloos met elkaar verbonden worden zodat de tracking en tracing door het gehele proces geborgd is. Deze systemen moeten ook gekoppeld worden aan het kwaliteitssysteem en het ERP systeem. Hierbij zijn een groot aantal (externe) partijen betrokken en moeten de medewerkers van CONO voorbereid worden om met de nieuwe systemen te kunnen werken.
Onze aanpak
Er zijn duidelijke uitgangspunten en doelstellingen geformuleerd voor de automatisering van de nieuwe kaasmakerij waardoor het management in staat was sturing te geven aan het automatiseringsproject.
Er is een overall applicatielandschap vastgesteld met helder gedefinieerde interfaces tussen de systemen. Op basis van deze interfacedefinities is de integratie door de verschillende partijen gebouwd en door CONO getest.
Door een concrete, praktische en goed te begrijpen aanpak is draagvlak gecreëerd bij de betrokken medewerkers.
Het resultaat
Alle onderdelen van de nieuwe kaasmakerij werken naadloos samen en zorgen voor een vloeiende productie. De klantorders worden automatisch verwerkt en alle gegevens over verbruiken en opbrengsten gaan terug naar het ERP systeem. In het kwaliteitssysteem is de kwaliteit van elke batch door het gehele proces te volgen en worden alle gegevens over de kaas opgeslagen.
Medewerkers hebben duidelijke verantwoordelijkheden en er is een beheersorganisatie ingericht. Cono blijft ambachtelijk – en efficiënt – de lekkerste kaas maken.