Manufacturing IT Consultant / Projectmanager

Allard is op 1 september bij Greywise als Manufacturing IT Consultant / Projectmanager gestart. Allard is een enthousiaste, gedreven generalist met een sterke interesse in digitalisering en automatisering.

Voor een industriële bakkerij met 150 medewerkers en later een industriële bakkerijgroep met 250 medewerkers heeft Allard in verschillende samenstellingen met interne partijen en vooral ook vaak externe leveranciers verschillende projecten gedaan. De nadruk lag hier altijd op data en informatie zowel binnen en tussen de primaire processen van de bakkerij als met externe partijen.

In deze tijd heeft Allard een heldere visie ontwikkeld op industrie 4.0, de ontwikkeling van productiebedrijven naar de Smart Factory van de toekomst en de rol die MOM, MES en WMS hier in spelen. Allard is verantwoordelijk geweest voor het selecteren en implementeren van een planningstool (Checks), MES/WMS (van Objective/Aptean) en ERP.

De ervaring en kennis die Allard de laatste negen jaar binnen de industriële bakkerij heeft opgedaan, wil hij nu inzetten om andere producerende bedrijven te helpen om ook de juiste stappen te zetten naar een productieomgeving die toekomstbestendig is.