Sander Koelewijn

Lid van het Greywise Partner Netwerk

Inzetbaar als: (Technical) Projectmanager – Lead Engineer – OT Architect

Sander heeft meer dan 15 jaar ervaring met het OT-domein. Hij is gestart als programmeur van PLC, SCADA en DCS systemen in verschillende industrieën. Van daaruit is hij doorgegroeid naar het ontwerp en realisatie. Sander heeft ervaring met verschillende industriële netwerken en de integratie met systemen als ERP en MES. Daarnaast heeft Sander ervaring met het vertalen van de wensen van de klant naar praktische, betaalbare en haalbare oplossing, deze uit te werken in business cases en met het opzetten van beheersorganisaties (lifecycle management). Door versmelting van IT met het OT-domein heeft Sander zich ook het IT-domein eigen gemaakt en ervaring opgedaan met ‘cyber secure’ IT-infrastructuren en architecturen. Hierdoor is Sander in staat naast OT-oplossingen ook bijbehorende IT-oplossingen te ontwerpen en te implementeren.

Als onafhankelijke consultant ondersteunt Sander zijn klanten bij het ontwerpen, selecteren en implementeren van procesbesturingssystemen. Deze zijn uiteraard geïntegreerd in het totale OT-applicatielandschap, waar ook o.a. MES en Historian onder vallen. Waar nodig helpt Sander ook met het inrichten van de OT-organisatie bij de klant.

Sander is een goede gesprekspartner voor de engineers, technologen en productiemedewerkers en weet, vanuit zijn bedrijfskundige achtergrond, de problematiek op een heldere en transparante manier over te brengen naar het management. Hierdoor ontstaat er draagvlak en verloopt de besluitvorming soepel en efficiënt.

Momenteel betrokken bij projecten binnen Royal Avebe. Projectmanager bij een groot DCS vervangingstraject en projectmanager in een project waarbij software vervangen dient te worden (impact op OT & MES domein).

Daarvoor actief bij Crown of Holland & Solidus Solutions (OT Risk Assessment) en bij Heineken (OT Cyber Security). In de periode voor Greywise is Sander actief geweest bij o.a. MSD Animal Health, Capgemini, Yokogawa & Schneider Electric

Wil je meer weten over Sander, bekijk dan ook eens zijn LinkedIn pagina!