Hoe ben je in de ‘food’ terechtgekomen?
“Ik mocht een nieuwe installatie opzetten bij een bedrijf in de procesindustrie, dat combineerde ik met een opleiding werktuigbouwkunde. Toen kwam de kredietcrisis en vond ik een vacature in de veevoerindustrie, als procesoperator. Bij hetzelfde bedrijf ben ik doorgestroomd als procestechnoloog, ik deed optimalisatieprojecten in zes fabrieken, ‘continuous improvement’ en daarbij ook het trainen van operators.”
“Op een bepaald moment gingen we een MES koppelen aan de nieuw versie van SAP ‘S/4Hana’. Voor dat project was ik Global Key User op alle locaties, het was een pittig project. Daarna heb ik nog voor een andere agrarische toeleverancier gewerkt, dichter bij huis. Greywise benaderde mij vervolgens, dat was wel een moeilijke beslissing omdat mijn passie in de feedindustrie lag.”
Waarom de switch naar consultancy?
“Ik was wel toe aan iets nieuws en de software sprak me altijd erg aan. Ik ben graag de schakel tussen automatiseerders en de fabriek, dat miste ik bij mijn laatste functie. Ik wilde mijn horizon ook verbreden bij andere fabrieken, dus dit was een perfect aanbod.”
“Ik ga nu fabrieken en mensen helpen met de transitie naar ‘de fabriek van de toekomst’ Industrie 4.0 en MES-projecten. Ik heb daarbij een hele praktische aanpak: luisteren naar de concrete vragen vanuit de fabriek. Het systeem is voor mij ondergeschikt aan de productie, je moet de mensen helpen productief te zijn. Ik spring in het gat waar de fabrieken niet aan toekomen. Of ze missen de kennis of het juiste beeld wat zo’n project inhoudt. Soms staren we ons blind op details, maar er moet uiteindelijk wel geld verdiend worden.”
Je werkt voor meerdere klanten?
“Ik werk voor 2-3 hele verschillende klanten, nu nog in de opstartfase. Ik vind de variatie in mijn nieuwe baan heel mooi: veel verschillende projecten, producten en processen. Maar ook de visie is vaak anders. Het reizen is ook plezieriger: niet te vaak onderweg maar ook niet te lang tussen dezelfde muren.”
“Greywise is een hele open en jonge organisatie, je kunt er gewoon jezelf zijn. Ik ben een praktische doener, we kunnen heel veel van elkaar leren. Dit is een jong bedrijf met visie, dat spreekt me erg aan. Ik heb het goed naar mijn zin.”