“Met onze MOMS-training komen deelnemers beter beslagen ten ijs”

, , ,
Het doel van onze MOMS-training is dat de deelnemers beter beslagen ten ijs komen: “We willen dat deelnemers beter voorbereid zijn als ze met MOMS aan de slag gaan, dat ze weten wat de echte uitdagingen zijn. Zodat ze ook daadwerkelijk verbeteren en efficiënter gaan werken door MOMS.”

Wat is Manufacturing Operations Management (MOM)?

Je hoort steeds vaker de term MOM voorbij komen en dit meestal in combinatie met MES. Maar is er eigenlijk wel een verschil tussen MES en MOM? In dit artikel geven wij het antwoord op deze vraag.

IT en OT in de industrie: Zorg voor scheiding & samenwerking

, ,
Samengevat kun je zeggen dat de verandersnelheid binnen IT veel hoger is en dat OT nog erg onbekend is binnen IT. OT kan niet zo snel veranderen als IT en het OT-landschap raakt mede daardoor versnipperd, waardoor je bij updates het productieproces kan verstoren. Zeker zonder goed inzicht in de applicatie- en systemenlandschap, is de impact niet te voorspellen.

MES in praktijk: “Het belang van beheerprocessen wordt vaak onderschat”

, ,
Het belang van goede beheerprocessen rondom Manufacturing Execution Systemen, afgekort MES, wordt vaak onderschat. Ik heb al verschillende situaties gezien waar dat tot problemen leidde. Bij een MES-project van enkele jaren terug zag ik de complexiteit van proces en software toenemen en daardoor het aantal bugs, je hebt dan een langere periode nog kinderziektes nadat het systeem is overgedragen aan de organisatie. Met een goed beheerproces had dat kunnen worden voorkomen.

Het verschil tussen IT en OT

, ,
Het verschil tussen IT en OT is het beste uit te leggen met verschillende automatiseringsniveaus. Het IT- en OT-domein beslaan elk andere niveaus en kennen hun eigen aandachtsgebieden en prioriteiten. De verschillende automatiseringsniveaus zijn het beste uit te leggen aan de hand van het Purdue-model

Wat is een Elektronisch Batch Record?

,
Farmaceutische bedrijven zijn verplicht batchrecords bij te houden, zodat de autoriteiten kunnen bevestigen dat de juiste procedures worden gevolgd. Moderne Elektronisch Batch Records (EBR) kunnen hierbij helpen en bedrijven helpen aan de FDA-voorschriften te voldoen. Een elektronisch batchrecord maakt gebruik van verschillende databases waarin gegevens worden vastgelegd die tijdens de productie van een batch worden geregistreerd. Bovendien maakt het gebruik van een business process engine die het te volgen proces definieert.

Wat is GAMP5 (GAMP®5)?

,
GAMP5 (GAMP®5), of 'Good Automated Manufacturing Practices' is een niet-verplichte wetgeving voor farmaceutische en voedingsmiddelenbedrijven. Het biedt belangrijke richtlijnen voor bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling en/of implementatie van geautomatiseerde systemen.

Data driven manufacturing: “Productiebedrijven beseffen vaak het belang van data niet”

, ,
Veel productieorganisaties hebben geïnvesteerd in ‘lean manufacturing’, hiermee zijn mooie winsten behaald. Er is echter nog veel winst haalbaar op het gebied data, vooral masterdata...

MES in de ‘food’: Wat is Manufacturing Execution System en wat moet je ervan weten?

, ,
Een Manufacturing Execution System (MES) maakt de informatie-uitwisseling tussen de werkvloer (machines, maar ook mensen) en de kantooromgeving (ERP) mogelijk...

Begin op tijd met een MES en pak een voorsprong op je concurrentie

, ,
Vaak wordt er te laat begonnen met een Manufacturing Execution System (MES). Dit is zonde en zorgt voor veel meer rompslomp en kosten!
What is an EBR?

What is an Electronic Batch Record?

,
Pharmaceutical companies are required to keep batch records in order for authorities to confirm that the appropriate procedures are followed. Modern Electronic Batch Records (EBR) can assist in this process and help companies to comply with FDA compliances. These systems are also able to integrate with other enterprise systems, such as an ERP. An electronic batch record uses various databases that capture data that is recorded during the manufacturing of a batch. Moreover, it uses a business process engine that defines the process to be followed.
MES LEAN

MES en Lean – een knap team

,
Elk productiebedrijf heeft wel gehoord van het Lean principe: het analyseren van de waardestroom met als doel ‘waste’ te elimineren, productiviteit en efficiency te verhogen. Procesbeheersing is hierbij een belangrijke factor. Maar hoe past MES nu in het Lean plaatje? Hoort MES wel bij Lean Manufacturing? Ons antwoord lees je in dit blog geschreven door onze consultant Niek.

15-10-2020 | MES-webinar deel II kan je nu terugkijken

, ,
Op donderdag 17 september zijn we voor het eerst live geweest met ons MES-Webinar. Heb je dit webinar gemist? Bekijk dan nu op de opname terug.

Waarom MES juist nú van grote toegevoegde waarde kan zijn!

,
Uiteraard wil je als werkgever het beste voor je personeel en je houden aan wettelijke vereisten – maar de productie dient ook door te gaan en wel op de meest efficiënte manier. MES kan hierbij een grote, en niet te onderschatte rol spelen, op de werkvloer en de afdelingen daarboven.

15 oktober 2020 – Webinar | Hoe selecteer en implementeer je succesvol een MES?

,
De mogelijkheden van een MES zijn enorm! Aanbieders zijn er ook steeds meer! Hoe kies jij nou het meest geschikte MES dat jullie productie optimaal ondersteunt?

Optimalisatie van een Manufacturing Execution System (MES)

Nadat een MES is geïmplementeerd is het belangrijk dat je continu bezig bent om het MES te optimaliseren. Een MES optimalisatie aanpak is daarvoor cruciaal! Lees hier wat je kunt doen om het maximale uit je MES te halen.

Implementatie van een Manufacturing Execution System (MES)

Een MES implementatie is een uitdagende opdracht. Vandaar dat een goede voorbereiding, een goed plan en een goed projectmanagement cruciaal is. Lees hier wat jij kunt doen om een implementatie goed te laten verlopen!
MES Strategie

Een Manufacturing Execution System (MES) strategie opstellen

Aanpassingen in je applicatie landschap doe je niet zomaar. Het is belangrijk op vanuit een Productie-ICT strategie toe te werken naar een MES strategie!
MES Selectieproces

Selectie van een Manufacturing Execution System (MES)

Het selecteren van het juiste MES is een lastige opgave. Een goede voorbereiding en het opstellen in kaart brengen van de behoefte is stap 1. Stap 2 is ...
MES configureren

Configureerbaarheid van een Manufacturing Execution System

Een MES applicatie bestaat uit verschillende functionele modules die configureervaar zijn. Dit doe je uiteraard aan de hand van de behoeften.
Manufacturing Execution

MOMS vs MES: Operation Management vs Execution System

,
Je hoort steeds vaker de term MOM voorbij komen en dit meestal in combinatie met MES. Maar is er eigenlijk wel een verschil tussen MES en MOM? In dit artikel geven wij het antwoord op deze vraag.

Bekijk video: Hoe past een MES in het applicatielandschap?

,
Bekijk hier een deel van de presentatie van Jos Hensen tijdens onze kennissessie over MES. In deze video laat Jos zien hoe je voor jezelf een applicatielandschap in kaart kan brengen en welke mogelijkheden er zijn m.b.t Manufacturing Execution System (MES) in dit landschap.
MES aanbieders

Welke MES-aanbieders zijn er?

,
Er zijn verschillende soort MES-systemen en al deze systemen hebben hun unieke eigenschappen. Maar welk systeem past goed bij jullie type organisatie?
Waarom een Manufacturing Execution System

Waarom zou je met een Manufacturing Execution System werken?

Het werken met Manufacturing Execution System (MES) heeft vele voordelen. In dit artikel lees je wat je van welke voordelen je kan profiteren met een MES.

Wat is een Manufacturing Execution System (MES)?

,
Een Manufacturing Execution System (MES) maakt de informatie uitwisseling tussen de productie (mensen en machines op de werkvloer) en de kantooromgeving (ERP) mogelijk. Het Manufacturing Execution System (MES) ontvangt de orders uit het ERP systeem en zorgt er voor dat de verschillende productieafdelingen voorzien worden van de juiste informatie. Deze informatie wordt in het MES verzamelt en stelt deze ter beschikking aan het ERP systeem.
Verschil tussen MES en ERP

Wat is het verschil tussen ERP en MES?

,
Bekijk hier een deel van de presentatie van Niek Arts tijdens onze kennissessie over MES. In deze video beantwoord Niek kort de volgende vraag: Wat is het verschil tussen ERP en MES?
MES Domein - Disciplines

Bekijk video: Welke disciplines zijn betrokken in MES-domein?

,
Bekijk hier een deel van de presentatie van Niek Arts tijdens onze kennissessie over MES. In deze video beantwoord Niek kort de volgende vraag: Welke disciplines zijn betrokken in MES-domein?

17 september 2020 – Wat kan een MES voor jullie betekenen? (Webinar)

,
De uitdagingen voor de productie worden steeds hoger door o.a. striktere regelgeving en de toenemende druk vanuit de retailers. Er komt een punt waarop het noodzakelijk is om naar integrale IT-oplossingen te gaan kijken. Een IT-oplossing die de laatste jaren steeds vaker succesvol wordt toegepast is MES (Manufacturing Execution System).
Wat is een MES

Bekijk video: Wat is MES (Manufacturing Execution System)?

,
Bekijk hier een deel van de presentatie van Niek Arts tijdens onze kennissessie over MES. In deze video beantwoord Niek kort de volgende vraag: Wat is een MES (Manufacturing Execution System)?
Filmpje Linkedin

Bekijk video: Nieuwe ontwikkelingen in MES (Manufacturing Execution System)

,
Bekijk hier een deel van de presentatie van Niek Arts tijdens onze kennissessie over MES. In deze video gaat Niek in op de trends op het gebied van MES. De laatste jaren is MES steeds volwassener geworden en ook steeds uitgebreider. Enkele positieve veranderingen worden in deze video toegelicht.

MES en databetrouwbaarheid

,
In dit blog beschrijven onze consultants Ruud en Leon waarom het belangrijk is om bij de implementatie van een MES zorg te dragen voor het vullen van het systeem met de juiste masterdata.

De voordelen van een Manufacturing Execution System (MES)!

,
MES is niet meer wat het ooit was: het is beter. Door de jaren heen zijn er eindeloos veel modules en opties mogelijk gemaakt binnen het domein en is MES als concept uitgegroeid tot een geavanceerde industrie-oplossing. Een MES kent vele voordelen. In dit blog beschrijven we enkele voordelen die een MES-systeem voor jouw organisatie kan betekenen.