De voordelen van een Manufacturing Execution System (MES)!

Het concept van een Manufacturing Execution System (MES) wordt vaak gezien als een tussenlaag zonder veel toegevoegde waarde. Het tegengestelde is echter waar! In een tijd waar digitalisering en automatisering in het middelpunt van de belangstelling staan, is het belangrijk om mee te gaan met de laatste ontwikkelingen in de markt. Eén van deze ontwikkelingen is een opmars van MES als een kritiek systeem binnen de organisatie.

MES is niet meer wat het ooit was: het is beter. Door de jaren heen zijn er eindeloos veel modules en opties mogelijk gemaakt binnen het domein en is MES als concept uitgegroeid tot een geavanceerde industrie-oplossing.

In deze blog beschrijven we wat de voordelen van een MES zijn.

ERP en MES gaan hand in hand

Voordelen van een MES-systeem

Een MES kent vele voordelen. Hier beschrijven we de belangrijkste voordelen voor jouw organisatie.

Activiteiten monitoren
Een MES helpt bij het monitoren van de verschillende activiteiten binnen de organisatie, met nadruk op de productie-omgeving. Dit stelt een organisatie in staat om besluitvorming te verplaatsen van reactief naar proactief, door het verzamelen van relevante en real-time data.

Business Intelligence
Data verzamelen over je processen is goed, maar deze data vertalen naar inzichten is beter. Ook termen als Overall Equipment Effectiveness (OEE) en Key Performance Indicators (KPI) zijn MES niet vreemd. Door MES heb je altijd duidelijke en relevante inzichten beschikbaar. Hiermee worden processen beter aangestuurd en worden fouten voorkomen.

Documenten beheren
Bij complexe productieprocessen hoort meestal een (nog complexere) documentenstroom. Een MES helpt bij het beheren van deze documenten door één plek te bieden waar alle kennis wordt opgeslagen. Op die manier hoeven werknemers nooit lang te zoeken naar relevante informatie. Tevens wordt stilstand van de productie hierdoor geminimaliseerd.

Onderhoud van machines
Doordat een MES in de meeste gevallen gekoppeld is aan machines op de werkvloer, kunnen de prestaties van deze machines altijd worden gevolgd. Door te anticiperen op afwijkingen in prestaties, kan een MES voorspellen wanneer een machine in onderhoud moet. Hierdoor voorkom je stilstand.

Kwaliteitsmanagement
De juiste productkwaliteit is van groot belang voor elke organisatie. Een MES helpt om kwaliteit hoog te houden door tal van (instelbare) kwaliteitstesten die op precies het juiste moment worden gevraagd. Op die manier wordt de organisatie en, nog belangrijker, de klant nooit meer verrast door een slecht product.

Tijdsmanagement
Om de continuïteit van productieprocessen te garanderen is het cruciaal dat machines goed werken. Wat minstens net zo belangrijk is, is je personeel. Een MES maakt het mogelijk om tijdsmanagement van jouw mensen te volgen, zodat je altijd weet welke stations bemand zijn, en deze gegevens te verzamelen voor je financiën.

Aansturen van processen
Tot slot kan een MES geïntegreerd worden met jouw productieprocessen. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat machines altijd met de juiste parameters produceren, de juiste orders worden verwerkt, de juiste volgorde van processen wordt aangehouden, en nog veel meer!

Mocht de beslissing genomen zijn om een MES-systeem te gaan selecteren. Lees dan ook eens dit blog waarin wij enkele aspecten die je zeker mee moet nemen in je MES-selectie.