Waar komt mijn melk vandaan?

Vreugdenhil achtergrond 2

Het bedrijf

Vreugdenhil Dairy Foods is een Nederlandse producent van melkpoeder en zuivelgrondstoffen. Met hun jarenlange ervaring in de productie en distributie van melkpoeders beschikken zij over de beste grondstoffen, een efficiënte infrastructuur en toegang tot de wereldmarkt. Dit stelt hun in staat om hét verschil te maken voor miljoenen consumenten overal ter wereld.

De uitdaging

De producten van Vreugdenhil worden gemaakt met melk die rechtstreeks van de boer komt en dat willen ze ook graag laten zien aan de consument. Er moet een app komen waarbij de consument de lotcode die op het blik staat kan invoeren en kan zien van welke boer melk afkomstig is die in het product verwerkt is. De app moet de lotcode kunnen opzoeken in een database en kunnen zien welke boeren melk geleverd hebben die in dit product verwerkt is. Deze database moet worden gevuld met data die gebaseerd is op de tracking & tracing informatie die in de verschillende fabriekssystemen is opgeslagen. Greywise is gevraagd de analyse uit te voeren.

Onze aanpak

De productieprocessen en de bestaande applicaties waren door ons al in kaart gebracht tijdens het MES onderzoek. Op basis van de aanwezige tracking & tracing data is een model opgesteld en bepaald welke informatie nodig is. Bij een vol continue productieproces wordt er per productie run altijd melk verwerkt van meerdere boeren. Op basis van bepaalde selectiecriteria wordt nu één boer uit die groep geselecteerd die wordt doorgegeven aan de app. Om privacy redenen wordt niet de alle informatie getoond: de precieze locatie is bijvoorbeeld terug gebracht tot het postcode gebied. Het ontsluiten van de data en het vullen van de app database is gedaan door de IT afdeling van Vreugdenhil en de app is gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf.

Resultaat

Een app die bij het invoeren van de lotcode die op het blik staat de informatie over een boer weergeeft die melk geleverd heeft die in het product verwerkt is.

“Greywise helpt ons bij de implementatie van MES in onze fabrieken. Met hun expertise en project ervaring vullen ze ons eigen team goed aan.”

Wouter Baas
Vreugdenhil Dairy Foods