Greywise Nolet

“Dankzij Greywise hebben we nu een totaalbeeld van ons IT-landschap”

, ,
Greywise heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de automatisering van Nolet Distillery. Resultaat: een duidelijke beeld van het toekomstige applicatielandschap

MES in de ‘food’: Wat is Manufacturing Execution System en wat moet je ervan weten?

, ,
Een Manufacturing Execution System (MES) maakt de informatie-uitwisseling tussen de werkvloer (machines, maar ook mensen) en de kantooromgeving (ERP) mogelijk...

Begin op tijd met een MES en pak een voorsprong op je concurrentie

, ,
Vaak wordt er te laat begonnen met een Manufacturing Execution System (MES). Dit is zonde en zorgt voor veel meer rompslomp en kosten!

De gestage en onopvallende opmars van IT in de voedingsindustrie

,
André Hiddink, Product Manager IT-infrastructuur sprak recent met Jos Hensen, directeur van Greywise, een onafhankelijk consultancybedrijf uit Ede. Onderwerp van het gesprek waren de IT ontwikkelingen  in de voedselindustrie.

Hameren op een goede ‘manufacturing IT-strategie’

,
Hensen hamert op een goede ‘manufacturing IT-strategie’ binnen productiebedrijven. “Het management van een bedrijf ziet heus wel dat een goede inrichting van hun IT-systemen noodzakelijk is. Maar hoe moet zo’n inrichting eruit zien? Welke systemen zijn nodig? En hoe moeten die met elkaar samenwerken?” Vaak heeft een bedrijf een werkend ERP-pakket voor de logistieke en administratieve afhandeling. Daarnaast zijn er besturingssystemen en SCADA-oplossingen. De vraag is of die twee ‘delen’ met elkaar kunnen praten.