Blog

Wat is MES

Manufacturing Execution Strategy

Een Manufacturing Execution System (MES) maakt de informatie uitwisseling tussen de productie, mensen en machines op de werkvloer, en de kantooromgeving (ERP) mogelijk. Productieorders, verbruiken, opbrengsten, kwaliteitsgegevens en voorraadniveau’s worden op deze manier real-time gemonitord en productieprocessen worden optimaal aangestuurd.

Lees meer

PDM: Labeldeclaraties

De labeldeclaratie is een opsomming van alle ingrediënten in het product in aflopende volgorde van gewicht. De ingrediënten welke allergenen bevatten zijn gemarkeerd, de gebruikte benamingen van ingrediënten voldoen aan de wetgeving.

Lees meer

Industriële automatisering & kantoorautomatisering

In productiebedrijven wordt het onderscheidt gemaakt tussen kantoorautomatisering en Industriële automatisering. Kantoorautomatisering omvat de administratieve werkzaamheden tussen de afdelingen. Industriële automatisering is van toepassing op het productieproces.

Lees meer

Informatie uit het productieproces

Verspilling?

Verspilling voorkomen door het automatiseren van de datastroom van de productievloer naar de kantoorinrichting en visa versa.

Lees meer

Meerdere productielocaties, één IT oplossing

De verschillende productielocaties produceren verschillende producten. De eisen voor de ondersteunende IT systemen zullen daarom per locatie verschillen. Een nieuw IT systeem vanuit één locatie uitrollen over de andere locaties is daarom niet de beste oplossing.

Lees meer

Het vaststellen van het productieproces

Effectief automatiseren door het ‘productieproces’ te definiëren.

Een MES systeem is de tussenlaag tussen productievloer en kantoor en ondersteunt de automatisering van de productieprocessen. Bij het opstellen van de user requirements voor de selectie van een MES is het essentieel om het productieproces goed in kaart te brengen.

Lees meer

Het belang van goede software selectie

De keuze bij welke leverancier een softwarepakket aangeschaft wordt, heeft grote gevolgen voor de organisatie. Een verkeerde keuze kan zorgen voor financiële tegenslag, het vertrouwen van de medewerkers in nieuwe IT oplossingen neemt af en gestelde doelen worden niet gehaald.

Lees meer